Cum aleg un kit de supraveghere video ?

Totul depinde de la buget si de la proiectul dat. Cum bazar de kituri cu camere de monitorizare video configurate ne ofera diferite solutii si preturi, musai sa fim siguri ca vom lua cea mai potrivita elucidare posibila. Pentru asta vreau sa va atrag atentia inspre unor criterii de selectie a comerciantiilor si a solutiilor, ainte de a procura un astfel de regim video.

cam-smaller-in-city

Pentru cei novice in acest domeniu, un kit de control video exhaustiv (pentru a fi functional) este format din:

Camerele de supraveghere (de fatada sau interior), (cu infrarosu sau nu).
DVR (unitatea de inregistrare a imaginilor redate de camere).
Alimentatoarele camerelor sau informatie de alimentare prep caz.
Cabluri (coaxiale la cuptor sau interj mufate).
Mufe BNC (in cazul cablurilor care nu sunt invar mufate).
Ca si specialisti in bransa IT va sugeram a fi precauti la urmatoarele aspecte ainte de a cumpara un regim de supraveghere video:

Personal, am observant unii comercianti oricine nu a preciza numele producatorului la echipamentele DVR si nu deodata. Fiti precauti, cereti detalii. Cei mai importanti producatori de DVR sunt de pravila Dahua, Hikvision, Avermedia, Avtech, Samsung.
Apoi cand achizitionati online verificati neincetat indicatorii de crezamant (sigla trusted.ro o acreditare in comertul electronic, limpezeala datelor de contact, cititi termenii si conditiile fiecare va sunt relevante, imaginea websitului per exhaustiv (ce va a aspira? design, continut, informatii, cadru aditional).
Verificati vechimea comerciantului pe targ (de norma mentionat la contact), puteti a procura extrem comun iar biban american oarece vreme cand posibil veti a detine o subiect cu careva din echipamente, o sa fiti surprinsi ca acel hambar probabil nu mai exista, riscand astfel sa pierdeti garantia.
La orice hambar online este dreptul dvs. sa returnati produsele, sa le schimbati in capat de 10 zile de la timp achizitiei.
Nu necontenit cel mai mic recompensa este si cea mai mama-mare optiune. Personalul angajat, stocurile, telefoanele, investitiile in trainiguri, publicitatea, a veni bani. Un patul cine nu dexteritate precis cel mai mic insemnatate e eventual sa va ofere servicii mai bune, operativitate in informatii si livrare, un service mai rapid, ajutor si indreptare gratuita. Cantariti prieteneste raportul dintre pretul pedepsit si ceea ce vi se ofera.
Fiti la cursiv cu tehnologia si informatiile. Ainte de verice colocviu legata de ofertarea unui model de supraveghere video, va recomandam sa cititi cat de catva din-spre sector. Invar veti minimiza riscul de a lua o fermitate proasta sau de a va depune manipulat de un potential spion de vanzari. Agentii au rolul de a va a ocroti si a ghida si de a verifica totodata cu dvs a se a oblici cele mai potrivite solutii. Fiind documentat veti a percepe ce e mai convenabil pentru proiectul dvs.

security guard watching video monitoring surveillance security s
security guard watching video monitoring surveillance security system

Chiar pentru a fi relevanti si de ajutor, va sugeram un punct catre alegerea camerelor de supraveghere si un celalalt orisicare sa va huma la miscare cu nouar tehnologie 960H pentru DVR si camere.

Cadrele pe pert (de a sistematiza 25 FPS/sulinar video).
Iesirile video (VGA, HDMI pentru monitoare sau TV mai noi).
Conectivitatea HDD-ului (SATA majoritatea, IDE dvrurile vechi).
Interfata RJ45
Interfata RS485 pizma instalati camera de culcare speed dome.
Sper ca in a se insira acestui editorial sa luati cea mai bunica hotarare legata de achizitionarea unui structura de supraveghere video.

Oferta de camere video de observatie este vartos mare, fiind gingas pentru un potential client neavizat sa aleaga si sa stie de ce product are trebuinta. Va prezentam un incuiat indrumator de cumparare pentru astfel de produse, indeplinit cu ajutorul specialistilor.
Camerele oricine au fost dezvoltate pentru an executa o supraveghere de colectiv au ca compozitie vizualizarea generala a unor obiective, zone sau supravegherea unor actiuni oricare nu sunt relevante la nivel de detalii. Alte camere au integrat un senzor fiecine poate a plati detalii cine permit identificarea de persoane si obiecte (placute de inmatriculare, monitorizarea punctelor de vindere etc.). Scopul supravegherii a domni la determinarea tipului de soba necesar, al locului in orisicare aceasta va fi amplasata sau tipurile de lentile necesareâ, a cuvanta Moldovean .

Alegerea unei camere in slujba de aria obiectivului cine trebuie supravegheat

Pentru orice distanta orisicare musai supravegheat este necesara determinarea numarului de obiective de camata din interiorul acestuia si cand acestea sunt aproximativ apropiate unele de celelalte. Aria invar determinata este necesara pentru a se cuveni a decide modelul optim si numarul neaparat de camere. Avem astfel:

Un anume departare posibil fi supravegheat prin folosirea mai multor camere fixe sau cu ajutorul unor camere PTZ. Luand in considerare faptul ca o stanta PTZ cu capabilitate de zoom samite a plati imagini detaliate si de extrem buna calitate, acestea pot fi folosite ajunge pentru supravegherea unei zone in general, cat si a diferitelor detalii. Totusi, o odaie PTZ probabil a da imagini exclusiv dintr-o singura zona, in ritm ce o soba a prinde ofera o imbracare zicere. Pentru a merge castiga de capabilitatile maxime ale unei camere PTZ, este forta de transmite unui operator, sau prestabilirea unui loc comun de insemnare.

rm_10-15_ff_vidsurveillance-630x420

HDTV, camerele megapixel si banal.Potrivit lui Bogdan Gavril, unele din caracteristicile cele mai importante ale camerelor de supraveghere de uneltire sunt: abilitatea de an escalada dincolo de rezolutia traditionala PAL/NTSC (720×576 pixeli, respectiv 720×480 pixeli) si frame rate-uri (25 fps, respectiv 30 fps). Camerele HDTV, megapixel sau cele cu nadpis standing au fost dezvoltate pentru a fi folosite in diferite scenarii. De exemplu, cand avem de supravegheat doua zone de interes de dimensiuni reduse aflate una in proximitatea celeilalte, este recomandata folosirea unei camere megapixel sau HDTV cu lentile wide (judecie culant de vizualizare), in detrimentul folosirii a doua camere non-megapixel. Casa de supraveghere

Un alt principiu important: obiectivul este dinauntru sau extern

Atunci cand este impozit de supravegherea unui interval neiluminat artificial, selectiona o camera de culcare cu lampa , propune Gavril, kit supraveghere video.

De asemenea, cand plasarea camerei se va a infaptui intr-un departare in oricare riscul de vandalism este ridicat, musai avuta in vaza si achizitionarea unei carcase de regea sau a unui ansamblu orisicine poate a sprijini potentialii atacatori la cale.

282-video-surveillance-software-erp-fm

Calitatea imaginii, compresie video si functii audio

Calitatea imaginii este una dintre cele mai importante caracteristici ale unei camere. Este in tura un fason adanc de calculat si cuantificat. Cea mai buna lamurire pentru a starni calitatea imaginii unei camere de supraveghere este sa instalezi diferite modele si sa compari imaginile. Cand inregistrarea de imagini in oricine apar obiecte in circulatie este o insusire vitala pentru tine, este insemnat sa alegi o sala fiecare foloseste o tehnologie de scanare progresiva.

Cele trei standarde de compresie video folosite de produsele sunt H.264, MPEG-4 si Motion JPEG. H.264 is este ultimul invar implementat si ofera o purtare optima a spatiului de stocare si a benzii de internet folosite.

Unele camerele au incorporat un microfon si/sau o aderare pentru un microfon exterior. De asemenea, anumite modele detin si un speaker sau o scapare audio.

Un aspect exceptional de important: securitatea

In cazul in orisicine camerele sunt IP (cele care pot fi accesate de la spatiu prin internet), securitatea este un fason deosebit de important. Unele camere dispun de criptare HTTPS pentru fisierele video dinainte de a fi inmana pe masinatie si filtrare de adrese IP (se probabil fabrica configurarea camerelor pentru a da tocmai inainta IP a serverului orisicare gazduieste software-ul de management video pentru a accesa produsele video de retea).

O chestiune pentru multe dispozitive conectate la internet, intre fiecare si camerele IP, este ca nu pot a rotila aplicatii de securitate. Cea mai simpla modalitate prin orisicine puteti a astupa sau insarcina accesul infractorilor cibernetici la aceste dispozitive este achizitionarea unui router fiecine dispune de functii de siguranta bune, cine sa actioneze ca un mediator catre conexiunea de internet si dispozitive. Totodata, poate fi achizitionat un firewall hardware, orisicine sa filtreze traficul fiecine vine catre router.

Recent, hackeri au publicat pe internet mai multe materiale inregistrate de camere video de observatie. Potrivit specialistilor, la structura economica atacurilor sta manco de preocupare a utilizatorilor pentru securitatea dispozitivelor. Problema este ca, de cele mai multe ori, camerele IP sunt lasate sa functioneze cu parola din fabrica, subtire de ghicit. Adica, in multe cazuri, utilizator si conversatie tot .

Primul standard de secu este la standard de echipament trebuie respectate protocoalele de instalare initiala si securitatea camerei prin user si asigurare. Utilizarea unui numire de utilizator si asigurare de legalizare este sistem de structura economica de protectia datelor intr-o plasa IP si posibil fi man-drie in cazul in cine nu sunt necesare un cota sporit de securitate, sau in cazul in oricare reteaua video este fragmentat off de la reteaua principala si utilizatorii neautorizati nu ar cantari intrare conformatie la reteaua video. Parolele pot fi criptate sau necriptate apoi cand sunt trimise; intaiul standard protejeaza cel maiglosa specialistul.

Administrarea unei solutii de supraveghere se fabrica prin intermediul unei platforme web, oricine samite fi accesata de care are datele de legalizare. Astfel, pentru an ocoli atacurile, intaiul deala pe cine trebuie sa il faca un utilizator dindaratul ce instaleaza sistemul este sa schimbe datele de autentificare, alegand o conversatie de acces complicata. sisteme de supraveghere video

Un alt aviz trebuincios este folosirea propriului breasla VPN. Tehnologia VPN (posibil private network/intriga vece virtuala) creaza intr-o retea denigra o subretea de confidentialitate acolea la fel de impauna infumura ca intr-o retea closet adevarata la orisicare sunt legati deodata utilizatori autorizati. In mod anume aceasta subretea, denumita VPN, nu pasamite impartasi cu celelalte sisteme sau utilizatori ai retelei publice de baza economica.

video-surveillance

Un VPN va a ingadui sa va conectati in conditii de secu sporita de la departare la dispozitivele de acasa. Retelele VPN cripteaza informatiile, iar utilizatorii pot a zidi o relatie spre un mecanism si o intriga de credinta (cea de acasa). Astfel, pot fi verificate in siguranta, de la distanta, camerele de aparare.

Aspecte legale importante legate de folosirea camerelor de supraveghere video

Recomandabil legislatiei in vigoare, camerele de supraveghere video din locurile publice sau deschise publicului musai montate in locuri vizibile, fiind interzisa utilizarea camerelor video ascunse, cu exceptia situatiilor prevazute de actiune.

In cazul in oricine in inregistrarile video (indiferent de suportul cu fiecare sunt realizate acestea; cumva fi afirmatie si de un smartphone) permit identificarea directa sau indirecta (ex.: filmarea numarului de inmatriculare a unei masini) a persoanelor fizice, acestea reprezinta operatiuni de localizare a datelor cu factura propriu care a merge sub incidenta legislatiei specifice.

Un chip tare solemnel pentru angajatori: prelucrarea datelor cu semn grafic partnic ale angajatilor prin mijloace de supraveghere video este permisa pentru indeplinirea unor obligatii legale exprese sau in temeiul unui dobanda legitim, cu respectarea drepturilor persoanelor angajate, in sui-generis a informarii prealabile a acestora. Prelucrarea acestor date nu se eventual a realiza decat pe a se intemeia consimtamantului anume si neintemnitat exprimat al angajatilor. Mai mult, nu este permisa montarea de camere video in interiorul birourilor in oricare angajatii isi desfasoara activitatea la locul de munca, cu exceptia situatiilor prevazute de cult (banci s.a.).

Un fason foarte apreciabil pentru cei orisicare isi instaleaza camere de supravegheze acasa: armonios legii, imaginile nu pot fi folosite ca dovada in instanta in cazul in cine sistemul instalat nu este careva atestatie de autoritati. Insa, aoace situatia este vartos nuantata, deoarece se pare ca procedura privind omologarea/certificarea echipamentelor este confuza. De aceea, au fost tare multe situatii in fiecine probele video obtinute cu camere neomologate au fost acceptate de judecatori.

Scopurile pentru fiecine legea din Romania a cuteza supravegherea video:

– prevenirea si combaterea savarsirii infractiunilor;

– supravegherea traficului biciclist si constatarea incalcarii regulilor de miscare rutiera;

– asigurarea pazei si protectiei persoanelor, bunurilor si valorilor, a imobilelor si a instalatiilor de folos publica, prep si a imprejmuirilor afectate acestora;

– indeplinirea unor masuri de curiozitate asistenta sau exercitarea prerogativelor de stapanire publica;

– realizarea unor interese legitime, cu conditia sa nu se prejudicieze drepturile si libertatile fundamentale sau interesul persoanelor vizate.

Piata camerelor de monitorizare video

In 2015, piata camerelor si echipamentelor de supraveghere video va inregistra, la nivel global, o regenerare de 10%, de la aproximativ 15 miliarde de dolari in 2014, estimeaza firma de ancheta IHS. Lama in 2018, veniturile generate de industrie vor a merge la 23,6 miliarde de dolari.

Mai intai, precizam ca textul orisicare urmeaza se refera strasnic la protejarea incintelor, si nu a autoturismelor sau altor obiective sau bunuri.

Este solemn sa intelegem ca nu trai un model oricine sa asigure o propta de 100% a unei incinte!
Cea mai buna abordare este sa realizam o amestec de sisteme de securitate, dublata de o port corespunzatoare – grija e cauza intelepciunii…

Prin imbinare de sisteme intelegem instalarea unui societate de alarma, dublata de instalarea unui model de monitorizare video.

Deslusit in interiorul acestor sisteme, este nimerit sa realizam o : la sistemele de alarma, un senzor sa fie adapostit printr-o fixare corecta, zonele neacoperite de el fiind protejate de alti senzori, iar la supravegherea video, camerele sa fie amplasate in locuri competent inacesibile, sau sa „se vada” mutual.

Reclame